Winkelen op Corsica is een heerlijke ervaring
Onlangs met mijn gezin op vakantie geweest naar Corsica. Ik kan het dan niet laten om winkelgebieden te bezoeken. En als er een toeristentreintje is, dan wil ik zeker mee.
Ik ben erachter gekomen dat Corsica meer is dan alleen een paradijs voor strandliefhebbers.
Het mediterrane eiland heeft buiten natuur, cultuur en historie ook een verrassend leuk en gevarieerd winkelaanbod.
Of je nu op zoek bent naar authentieke souvenirs, lokale lekkernijen of exclusieve mode, op Corsica vind je gegarandeerd wat je zoekt.
Beroepshalve ben ik altijd geïnteresseerd in winkelgebieden en kan het dan ook niet nalaten om deze tijdens mijn vakantie te bezoeken.
Tijdens een bezoek let ik dan vooral op de sfeer/beleving, parkeren en het winkelaanbod.
Erg genieten kan ik van de lokale en unieke winkeltjes, deze hebben echt mijn interesse.
Mocht je een keer op Corsica zijn en willen winkelen op dit prachtige eiland doe dan zeker onderstaande plaatsen even aan.

De steden

Ajaccio is de hoofdstad van Corsica en heeft een charmant centrum met smalle straatjes vol boetiekjes, terrassen en restaurants.
Ook zijn de grote ketens er te vinden. Deze kom je tegen op de Cours Napoléon, terwijl je in de zijstraten authentieke Corsicaanse producten kunt vinden.
Ben je geïnteresseerd in verse producten en lokale specialiteiten, vergeet dan niet de Marche Les Halles een bezoek te brengen.
En wat te denken van Bonifacio. Dit prachtige pittoreske stadje op de zuidelijke kaap van Corsica staat niet alleen bekend om zijn Jetset, maar ook om de prachtige
citadel en haven. In de smalle straatjes van de oude stad vind je talloze kleine boetiekjes met souvenirs, kleding, sieraden en meer.
Voor verse vis, fruit en andere lokale producten kun je terecht op de havenmarkt. En als je dan toch on tour bent, vergeet dan Calvi niet. Dit charmante stadje is gelegen in het noorden van Corsica. Calvi heeft een citadel, een mooi zandstrand en een levendig centrum. De diverse winkeltjes vind je in de Rue Gambetta en de Rue Clémenceau. Maar zoals ik zojuist al aangaf, kan ik het niet laten om ook beroepshalve naar bepaalde zaken te kijken.

Zo waren we op onze laatste dag van de vakantie alvast afgereisd naar Bastia. Dit was wel zo handig omdat we de volgende dag vanuit Bastia de veerboot terug gingen nemen.
Ook Bastia dan nog maar even bezichtigen. Ik trof het, want ook Bastia had een toeristentreintje.
Mijn oudste zoon die gek op sneakers is, kon ons vertellen dat er leuke sneakerwinkels (pop-up stores) zouden zijn. En inderdaad, dit klopte.
Er waren er meerdere maar, 1 daarvan trok wel mijn specifieke aandacht en wil ik jullie dan ook niet onthouden. De winkel (Shooz’ LAB), of beter gezegd het winkeltje was inclusief magazijn krap aan 25 m2. Tegen de wanden stellingen vanaf de grond tot aan het plafond, allemaal sneakers.
Ruimte voor een toonbank was er niet. Aan belangstelling voor deze winkel geen gebrek. Met zes personen en de verkoopster was het echt een krappe bedoening. Uiteindelijk heeft mijn zoon zijn verzameling weer kunnen aanvullen en ik heb weer een bijzonder winkeltje gezien. Tot slot zal ik niet zeggen dat je voor het winkelaanbod naar Corsica moet gaan, maar als je er bent, is er genoeg te beleven

.